Sommaren 2019 blev trädgårdssommar med bebis, så inte så mycket genomfört som planerat men ändå en hel del. Det går framåt sakta men säkert, även om det inte alltid känns så. Bra dock att summera, då det är lätt att glömma bort allt man faktiskt gjorde. Det mesta lyckades jag även komma ihåg och hinna med att fota.

Det blev några kallsådder utomhus. Det funkade finfint!

En liten physalis på g, de blev gula och mogna till slut men inte så stora och inte riktigt samma smak som de jag köpt i butik.

Det blev penséer i skrevan i den här stora stenen, framöver blir det nog något mer torktåligt.

Den gamla förfallna kojan revs och det var nog det sista ”rivningsjobbet” på gården.

De först körsbären kom! Det var inte många, men ändå.

Lökskörd! Det funkade bäst att lagra dem i skåpen ovanför kyl och frys där det är varmt och torrt.

Purjolökarna verkade stormtrivas och vi fick ihop en årsförbrukning!

Spagettipumporna låg tätt under de stora bladen.

Här skördade vi de sista pumporna och behövde skottkärran till hjälp. Jag skänkte bort pumpor till höger och vänster.

Det blev endast några få butternut men de smakade ljuvligt.

Vi provade rädisan french breakfast som var jättegod.

Första broccolin, doftade ljuvligt och var även god att äta rå.

Pumpan är köpt men purjolökarna kommer från trädgården. Vi sparade frön från pumpan att odla nästa år.

Och tomater, physalis, gurka, pumpa m.m. i fönstret.

Gurkplantorna tycker jag är som finast i början, snirkliga med fin grönfärg.

Vi behövde en lite bro mellan trädgården nere runt huset och den stora blivande trädgården ovanför.

Vi fick rätt så mycket jordgubbar! Men vi måste utöka jordgubbslandet ännu mer.

Det gick riktigt bra med gul och röd lök, vi fick ihop ett förråd som räckte ända fram på vårkanten 2020.

En del blev riktigt stora och fina.

2019 var också sommaren då vi fick helt sjukt mycket spagettipumpa. Jag tappade räkningen men det blev över 50 stycken.

Den största spagettipumpan vägde 3,9 kg.

De flesta ugnsbakades med diverse kryddstark fyllning och cheddarost, mums!

Jag bestämde att det blir ingen mera gurkodling i fönstren, det funkar inte. Får helt enkelt vänta tills vi har växthus.

Lite svartrötter blev det, mycket goda.

Det blev savoykål i år igen, och coleslaw.

Körsbärstomaterna i fönstret kämpade på långt in på hösten.