073-0251505 info@sorsvedjegard.se
Välj en sida

Äntligen blev det lite tid över till att göra det första inlägget om vår blivande trädgård. Den första sommaren som nu varit, 2017, var det fortfarande hästhage här fram till midsommar. Sen började vi röja bort stängseltråd, gammalt foder och hästbajs. Att blogga om trädgården blir ett sätt att dokumentera det vi gör med den här marken och kunna gå tillbaka och minnas och se förändringen. Samt för alla intresserade att kunna följa utveckligen, det går framåt långsamt men säkert. Här är lite bilder hur det ser ut nu när vi startar och några planer och funderingar.

Det är ca 0,8 ha stort och kuperat med en hel del stora stenar. Eftersom det är så pass stort område får vi beta av en bit i taget och bygga vidare allt eftersom.
 

Några pallkragar hann vi med den här sommaren med lite tomater, morötter, sockerärtor, persilja, gräslök och honungsfacelia. Samt gurka som inte överlevde.
 

Några jordgubbsplantor blev det i år och inför nästa år planerar vi ett lite större jordgubbsland som vi redan har börjat förbereda för. Vi har grävt jord och gödsel och riktigt drömt om nästa sommars jordgubbar.

Här har vi tänkt anlägga odlingsbäddar för bland annat potatis, morötter och andra grönsaker. Det syns inte på bilden men längst upp har vi planterat några svartvinbärsbuskar och rabarber som jag hämtat hos mamma.

Den här stubben fick en blomma på toppen och till nästa sommar ska den få bli ett insektshotell. Vi kommer borra hål i olika storlekar i den och göra det riktigt trivsamt för pollinerare.

Tack vare hästarna finns här alltid ett överflöd av gödsel nära tillhands.

 
 
Visst ser det ut som det ska rinna en bäck här? Det vore något att få till en porlande bäck rakt igenom trädgården med en liten bro över.