073-0251505 info@sorsvedjegard.se
Välj en sida

Den här vintern måste gå till historien vad gäller snömängden! Nästan 2 meters snödjup på vissa ställen… Vi har skottat och skottat och skottat. Ridhustaket behövde skottas och jag crawlade genom snön för att fylla på fågelmataren. Komposterna försvann under massor av snö osv osv. Men vi har de sista veckorna haft en fantastisk vårvinter med strålande sol och gnistrande snö. Soluppgångarna över den snötäckta sjön och bergen är otroligt vackra.

När jag tittar ut genom köksfönstret är trädgården fortfarande täckt med uppåt en meter snö och en blomstrande trädgård känns väldigt avlägset. Men jag har ändå vågat börja med frösådder, det enda jag är rädd för är platsbrist. Nu är köksfönstren fulla med tomatplantor, paprika, chili, morötter m.m. I källaren står två askar med de första sådderna av jordgubbar och smultron. På övervåningen i den oinredda delen är det förberett för fler frösådder som förhoppningsvis står i fönstren innan veckan är slut.

Jag har även inhandlat en stor plastback idag som jag tänkte prova kallså i utanför husknuten, det blir första gången jag provar det. Det blir nog lite bilder på sånt i nästa inlägg…